2018 LGS lise nakil işlemi nasıl olacak LGS lise ek kontenjan ve ikinci tercihler ne zaman

LGS lise ek kontenjan ve ikinci tercihler ne zaman? 2018 e Okul VBS LGS lise okul kayıtları nasıl olacak? Öğrencilerin merakla beklediği LGS tercih sonuçları bugün açıklandı. LGS lise boş kontenjan 2018 YEP yüzdelik dilimleri nasıl? MEB LGS nakil başvuruları ikinci tercih yerleştirme ne zaman? LGS nakil nasıl yapılır? LGS 1.nakil başvuru tarihi ne zaman başlıyor?
LGS ek yerleştirmeler nasıl yapılacak? 2018 LGS ikinci tercih yerleştirme başvuruları ne zaman? LGS lise takil tarihleri ne zaman? LGS lise okul boş kontenjan bilgisi açıklandı mı? soruları ile binlikte 2018 MEB liseler boş kontenjan il il okul isim listesi merak konusu oldu. Liseye Geçiş Sınavı (LGS) yerleştirme sonuçları bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından adaylara duyuru yapıldı. LGS tercih sonuçların açıklanması ile birlikte ikinci tercihlerin ne zaman yapılacağı araştırılmaya başlandı. Bizlerde yeni tercih dönemi için MEB liseler boş kontenjan il il okul isim listesini bu haberimizde derledik. LGS boş kontenjan listesi, hangi liseler boş kaldı ve illere göre lise boş kontenjan listesi açıklandığı an bugün tüm detayları ile haberimizde olacak. Bu sene ilk ke uygulanan yeni sınav sistemi olan LGS’te isteyen 8. sınıf öğrencileri girdi ve 13 Temmuz’da tercihlerini yaptı.

Bugün ise LGS tercih sonuçları ve boş kontenjan listesileri MEB tarafından açıklanacak.LGS sonuçları ve liselerin boş kontenjan listeleri bugün yani 30 Temmuz pazartesi günü saat 10.00-14.00 arasında e okul öğrenci girişi üzerinden erişime açıldı. Merkezi yerleştirme ile 127 bin öğrencinin işlemi tamamlanırken, 798 bin öğrenci ise yerel yerleştirme ile bir okulun kontenjanına dahil oldu. 347 bin kontenjanın boş kaldığı LGS yerleştirme döneminde, öğrencilerin yüzde 15’i İmam Hatip liselerine yerleştirildi. Merkezi yerleştirme ile LGS tercihi yapan aday sayısı ise 437 bin olarak kayıtlara geçti. Liselere Geçiş Sınavı (LGS) yerleştirme sonuçları, yeni dönemde liseye başlayacak olan öğrencilerin erişimine açıldı. Eğitim hayatlarına devam edecekleri liseleri tercih etmelerinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın değerlendirmesine kilitlenen öğrenciler, bugün açıklanan LGS yerleştirme sonuçları ile birlikte yerleştikleri okulu öğrenebilecek.

Henüz yerleşemeyen öğrenciler ise ek yerleştirme dönemini bekleyecek. LGS tercih işlemlerini e-Okul uygulaması üzerinden tamamlayan öğrenciler ve ailelerinin günlerdir beklediği LGS tercih sonuçları e Okul VBS üzerinden beklendiği gibi 30 Temmuz’da açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından adayları yoğun şekilde sonuç sorgulama ekranını araştırmaya başladı. İşte, lise tercih ve yerleştirme sonuçları hakkında detaylı bilgiler

 

LGS lise ek kontenjan ve ikinci tercihler ne zaman? 2018 e Okul VBS LGS lise okul kayıtları nasıl olacak?

Öğrencilerin merakla beklediği LGS tercih sonuçları bugün açıklandı. LGS lise boş kontenjan 2018 YEP yüzdelik dilimleri nasıl? MEB LGS nakil başvuruları ikinci tercih yerleştirme ne zaman? LGS nakil nasıl yapılır? LGS 1.nakil başvuru tarihi ne zaman başlıyor? LGS ek yerleştirmeler nasıl yapılacak? 2018 LGS ikinci tercih yerleştirme başvuruları ne zaman? LGS lise takil tarihleri ne zaman? LGS lise okul boş kontenjan bilgisi açıklandı mı? soruları ile binlikte 2018 MEB liseler boş kontenjan il il okul isim listesi merak konusu oldu. Liseye Geçiş Sınavı (LGS) yerleştirme sonuçları bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından adaylara duyuru yapıldı. LGS tercih sonuçların açıklanması ile birlikte ikinci tercihlerin ne zaman yapılacağı araştırılmaya başlandı. Bizlerde yeni tercih dönemi için MEB liseler boş kontenjan il il okul isim listesini bu haberimizde derledik. LGS boş kontenjan listesi, hangi liseler boş kaldı ve illere göre lise boş kontenjan listesi açıklandığı an bugün tüm detayları ile haberimizde olacak. Bu sene ilk ke uygulanan yeni sınav sistemi olan LGS’te isteyen 8. sınıf öğrencileri girdi ve 13 Temmuz’da tercihlerini yaptı. Bugün ise LGS tercih sonuçları ve boş kontenjan listesileri MEB tarafından açıklanacak.LGS sonuçları ve liselerin boş kontenjan listeleri bugün yani 30 Temmuz pazartesi günü saat 10.00-14.00 arasında e okul öğrenci girişi üzerinden erişime açıldı. Merkezi yerleştirme ile 127 bin öğrencinin işlemi tamamlanırken, 798 bin öğrenci ise yerel yerleştirme ile bir okulun kontenjanına dahil oldu. 347 bin kontenjanın boş kaldığı LGS yerleştirme döneminde, öğrencilerin yüzde 15’i İmam Hatip liselerine yerleştirildi. Merkezi yerleştirme ile LGS tercihi yapan aday sayısı ise 437 bin olarak kayıtlara geçti. Liselere Geçiş Sınavı (LGS) yerleştirme sonuçları, yeni dönemde liseye başlayacak olan öğrencilerin erişimine açıldı. Eğitim hayatlarına devam edecekleri liseleri tercih etmelerinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın değerlendirmesine kilitlenen öğrenciler, bugün açıklanan LGS yerleştirme sonuçları ile birlikte yerleştikleri okulu öğrenebilecek. Henüz yerleşemeyen öğrenciler ise ek yerleştirme dönemini bekleyecek. LGS tercih işlemlerini e-Okul uygulaması üzerinden tamamlayan öğrenciler ve ailelerinin günlerdir beklediği LGS tercih sonuçları e Okul VBS üzerinden beklendiği gibi 30 Temmuz’da açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından adayları yoğun şekilde sonuç sorgulama ekranını araştırmaya başladı. İşte, lise tercih ve yerleştirme sonuçları hakkında detaylı bilgiler

Liseye Geçiş Sınavı tercih sonuçları 30 Temmuz 2018 tarihi itibariyle açıklandı. Yeni sistemle birlikte adresine yakın okula gitmek istemeyen öğrenciler nakil başvuru tarihlerine gözünü dikti. Liselere yerleştirmelerin ardından nakil süreci başlıyor! Milli Eğitim Bakanlığınca, liselere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından 6 Ağustos itibarıyla başlatılacak nakil yerleştirme süreci 4 dönemde tamamlanacak. Bakanlığın resmi internet sitesinde “lise yerleştirmeleri nasıl yapıldı” başlıklı infografik paylaşıldı.

Buna göre, bugün açıklanan sınav puanıyla öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi puan üstünlüğüne dayalı yapılırken eşitlik durumunda ise ortaokul başarı puanı yüksek öğrenciler öncelikle yerleştirildi.

Sınavsız öğrenci alan okullara yerleştirme işlemlerinde, kayıt alanı içindeki okullara yerleştirme esas alındı. Kayıt alanı içerisinden tercih eden öğrenciler yerleştikten sonra boş kontenjan kalmışsa “komşu kayıt alanı” ve “diğer kayıt alanları” sırası kullanıldı.

Kayıt alanı içerisinden aynı okulun kontenjandan fazla tercih edilmesi durumunda ortaokulu ilgili kayıt alanında okuyanlar, bulunma sürelerine göre 8 dönem öncelikli olacak şekilde yerleştirildi. Bu ölçütlerin denkliği durumunda ortaöğretim kurumunu öncelikle tercih eden öğrencilere, öncelik verildi.

Eşitlik durumunda ortaokul başarı puan dilimleri yüksek öğrenciler öncelikle yerleştirildi. Eşitliğin devam etmesi halinde devamsızlık kategorileri düşük olan öğrenciler, doğum tarihi açısından yaşça küçük olanlara, öncelik tanındı. Yaşların da eşit olduğu durumda olan tüm öğrenciler, aynı özelliğe sahip üst tercihine yerleşen öğrencilerle aynı ortaöğretim kurumuna yerleştirildi.

Yerel yerleştirme nasıl yapıldı

Yerel yerleştirmeler de sınavlı yerleştirmeler gibi yazılım aracılığıyla yapıldı ve hiçbir istisnası olmayan biçimde söz konusu yerleştirme prosedürünün dışına çıkılmadı.

Bu yerleştirme puan esaslı yapılmadığından öğrencilerin okullara dağılımı başarı yönünden farklılıklar içeren yapıda oluştu. Yani her okulda çok başarılı ve kısmen daha az başarılı öğrenciler bulunuyor. Bunun öğrencileri olumlu etkileyeceği her okulda başarı odaklı bir eğitime hizmet edeceği öngörüldü.

Öğrencilerin ne kadarı tercih ettiği okula yerleşti

İlk yerleştirmede tercih yapan öğrencilerin yüzde 91’i merkezi sınav puanı ve yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara dağıtıldı.

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara 798 bin 926 öğrenci tercihleri doğrultusunda yerleştirildi. Tercih yaptığı halde, 91 bin 687 öğrenci hiçbir tercihine yerleşemedi. Bu öğrenciler için 342 bin 392 boş kontenjan bulunuyor. Ayrıca illerde, daha fazla tercih edilen okul türlerinde kontenjan artırımı konusundaki çalışmalar sürüyor.

Ek yerleştirmeler nasıl yapılacak

Yerleştirmeye esas nakil süreci 4 dönemde yapılacak. Tercihleri doğrultusunda bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okuldan memnun olmayanlar için alternatif kontenjanlar bulunuyor. Kontenjan yapısının, tüm öğrencilerin bir okula yerleştirilebileceği kadar hatta daha fazla olduğu bildirildi.

Tercihleri doğrultusunda bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler, 6-10 Ağustos, 13-17 Ağustos, 27-31 Ağustos ve 3-6 Eylül’de nakil için her gruptan en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecekler. Öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil dönemlerinde hangi okulda kaç kontenjanın boş olduğunu görebilecek. Bu dönemde öğrenciler, istedikleri okulların boş kontenjanı olmasa da boşalabilecek kontenjanlar için de tercihte bulunabilecek.

Daha önce tercihte bulunmayanlar ne yapacak

İlk tercih döneminde tercih yapmayan öğrenciler de nakil tercihinde bulunabilecekler. Nakil yerleştirme sonuçları her yerleştirmeye esas nakil dönemini takip eden 13 Ağustos, 19 Ağustos, 3 Eylül ve 8 Eylül tarihlerinde açıklanacak.

Tercihleri doğrultusunda yerleştirmeye esas nakil dönemlerinde de hiçbir tercihine yerleşemeyen veya hiç tercih yapmayan öğrenciler, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulların boş kontenjanlarına yerleşebilmek için il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına 10-14 Eylül arasında başvurabilecekler.

BOŞ KONTENJANLARIN İLANI VE NAKİL SÜRECİ NASIL OLACAK?

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından nakil süreci başlayacak. Yerleştirme sonuçları ile beraber açıklanacak boş kontenjanlara göre öğrenciler okullara nakil başvurusu kolaylıkla yapabilecek. Sonuçların açıklanmasını takip eden ilk hafta başında 4 haftalık nakil süreci de başlayacak. İşte 2018 LGS nakil başvuru ve yerleştirme takvimi de şu şekilde:

1. Nakil başvuru haftası: 6-10 Ağustos

Nakil sonuçları: 13 Ağustos

2.Nakil başvuru haftası: 13-17 Ağustos

Nakil sonuçları: 19 Ağustos

3.Nakil başvuru haftası: 27-31 Ağustos

Nakil sonuçları: 3 Eylül

4.Nakil başvuru haftası: 3-6 Eylül

Nakil sonuçları: 8 Eylül

E OKUL GİRİŞ OKUL KONTENJAN BİLGİSİ SORGULAMA EKRANI

MEB DUYURU 2018 LİSE NAKİL SÜRECİ İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG LGS LYS SONUÇ SORGULAMA EKRANI – 2018 MEB

Bir Cevap Yazın

Scroll to Top