2024 yaz tatili ne zaman başlıyor Okullar ne zaman kapanacak

 bu yıl okullar hangi tarihte kapanacak, ne zaman tatile giriyoruz.

Detaylar yazımızda

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan 2023-2024 eğitim öğretim yılı takviminde yer alan güncel bilgiye göre ikinci dönem ara tatili Nisan ayında gerçekleşecek. Eğitim-Öğretim faaliyetlerine tatil sonrası (15 Nisan) tarihinde yeniden başlayacak öğrenciler yaz tatiline hangi gün girecek? Eğitim süresinin uzatılması ve tatilin kısaltılması kararı bu yıl geçerli olacak mı?  

Bu yıl Ramazan Bayramı’nın ara tatilin olduğu haftaya denk gelmesi nedeniyle ara tatil iptal mi edilecek? sorusu gündeme getirilmiş ve uzun süre yanıtsız kalmıştı. Bakan Tekin tarafından yapılan paylaşımla ikinci ara tatilin olmama ihtimali öne çıkarılsa da böyle bir kararın alınmadığı ifade edildi.

Öğrenciler 8 ve 12 Nisan tarihleri arasında ikinci ara tatil kapsamında bu yılda tatilini yapacak. 15 Nisan tarihinde sona erecek ara tatilin ardından 81 ilde eğitim faaliyetleri yeniden başlayacak.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Hangi Gün Sona Erecek?

Konu ile ilgili yapılan Bakanlık açıklamasına göre bu yıl eğitim öğretim 15 Haziran tarihinde sona erecek. Ders saatlerinden uzatılması, eğitim süresinin yaz tatilini kapsaması gibi herhangi bir karar alınmadı. 

Konuyla ilgili Bakanlıktan takvimin değiştiğine yönelik bir açıklama yapılmadı. Bu bilgi doğrultusunda 15 Haziran 2024 tarihinde sona erecek eğitim öğretim yılına kaç gün kaldı? merak edildi.  

Bir Cevap Yazın

Scroll to Top