2024 Öğretmen atama açıklaması Ne zaman Ne kadar alınacak

2024 Öğretmen atama açıklaması Ne zaman Ne kadar alınacak

 2024 yılı atama takviminin belli olmasına sayılı günler kaldı. Yapılan hesaplamalara göre geçtiğimiz ay 4 Mart tarihinde gerçekleşen son kabine toplantısının üzerinden tam 28 gün geçti. Nisan ayının gelmesi ile birlikte gözler atama takvimine çevrildi. Kabine yeniden hangi gün toplanacak? İşte tüm detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde gerçekleşecek yeni kabine toplantısı için geri sayım başladı. Seçim nedeniyle ertelenen toplantının 4 Nisan Perşembe günü gerçekleşmesi bekleniyor. Kabinede görüşülecek en önemli konu başlıklarından biri öğretmen atamaları.

Geçtiğimiz yıl Mart ayı içinde gerçekleşen atama başvuruları bu yıl Nisan ayına kaydı. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe’de kamuoyuna seslenmesi ve konu ile ilgili atanacak öğretmen sayısını paylaşması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı tarafından yapılacak sayı açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin çalışmaları başlatacak. Verilen sayı üzerinden kontenjan belirlenerek hangi bölüme ne kadar öğretmen ataması yapılacak süreç netleşecek.

Beklenen Müjde Geliyor mu? 2024 Atama Takvimi

2024 yılı öğretmeni atamalarının bir önceki kabine toplantısında belli olması bekleniyordu. Bakan Tekin konuyla ilgili “kabinede konuşulacak ve süreç belli olacak ancak sayı vermem şu an erken” diyerek net bir paylaşım yapmamıştı ancak hem Bakanlığı hem de öğretmen adaylarına şaşırtan o gelişme sonrası sürecin nasıl ilerleyeceği konusunda herhangi bir fikir ortaya atılmadı.

Bakan Tekin’in atamalarla ilgili yaptığı o konuşmanın ardından sessizliğe bürünmesi üst kademeden aldığı emirden kaynaklandığı düşünülüyor. “Kabine toplantısında görüşülecektir” dediği atama konusunda kendisinin dahi tesiri olmadığı anlaşıldı. Hem öğretmen adayları hem de Bakanlık konunun netleşebilmesi için Cumhurbaşkanlığından açıklama yapılmasını bekliyor.

Bir Cevap Yazın

Scroll to Top