2020 LGS Hangi tarihte Ne Zaman LGS ye Kaç Gün Kaldı

2020 LGS sınavı ne zaman 2020 LGS başvuru tarihleri 2020 LGS sınavı saat kaçta? 2020 LGS başvuru tarihleri,2020 LGS sınavı ne zaman, 2020 LGS sınavı saat kaçta?.lgs ne zaman 2020,lgs sınavı ne zaman 2020,2020 lgs sonuçları ne zaman açıklanacak,2020 lgs ne zaman olacak,lgs basvuruları ne zaman,lgs 2020 başvuru ne zaman,lgs ne zaman sayaç,lgs ne kadar kaldı.

MEB, 2020 yılı LGS başvuru tarihini açıklamadı. Peki 2020-LGS başvuruları ne zaman başlayacak? Sınav ne zaman yapılacak?

 

İki oturum olarak düzenlenecek sınavda, soru sayısı ve ders dağılımlarında bir değişiklik yapılmadı. Sınav, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. Sınav, iki bölüm halinde ve aynı gün uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak.

Sayısal alan testinin süresi 20 dakika artırıldı

Bakanlık, sayısal alan sınav oturumunda 60 dakika olan sürenin 20 dakika uzatılmasını kararlaştırdı. Buna göre, sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak.

LGS SINAVI KALKACAK MI?

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) konusuyla ilgili soruları yanıtlayan yeni Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk tartışmalara noktayı koydu. Buna göre 2020 yılında LGS sınavı olacak mı?

Seneye de LGS var. Ama sonraki senelerde sürüp sürmeyeceğini Ekim ayında yapacağımız toplantıda açıklayacağız. Çünkü üzerinde çalıştığımız yeni bir sistem var. Asıl hedefimiz kuralı yeni başlayanlara koymak, ortadakilere, bir sisteme başlamış olanlara yeni kural getirmemek.

YERLEŞTİRME İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, LGS’de adrese dayalı yerleştirmeye ilişkin, “Önümüzdeki yıl yerleştirmeye esas olacak kuralları, kaideleri biz belirleyeceğimiz için bu sorunların çok büyük ölçüde azalacağına eminim.” dedi.

SINAV KAPSAMI

Merkezî Sınavda Tablo-1’de belirtilen alanlardan soruların yer aldığı testler uygulanacaktır.

Her alan için 8’inci sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte sorular yer alacaktır.

 

Merkezî Sınav, 6 Haziran 2019 Cumartesi günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde  Türkiye saatiyle birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacaktır.

  1. bSözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacaktı
  2. cEk süre verilen engelli adaylarda;
  3. Yabancı Dil alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika,
  4. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi

80 dakika,

iii.        Yabancı  Dil  ve  Din  Kültürü ve Ahlak  Bilgisi  alt  testlerinden muaf olanların  birinci oturumdaki toplam süresi 65 dakika olarak uygulanacaktır.

ç. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olan adayların birinci oturumdaki toplam süresi 60 dakika olarak uygulanacaktır.

 

LGS SINAVLARINDA HANGİ DERSLERDEN SORU SORULACAK?

LGS sınavında 8. sınıf öğrencileri, lise eğitimine geçiş yapmak için 6 çeşit dersten sınava girecek ve sınavlardan aldığı puanların ortalamalarının ardından da puanlarının yettiği liselere tercih yaparak eğitim görmeye başlayacak. Soru sorulan dersler şöyle;

– Türkçe

– Matematik

– Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

– Yabancı Dil

– T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

– Fen Bilgisi

Bir Cevap Yazın

Scroll to Top