LGS nakil nasıl yapılır 2018 başvuru tarihi ne zaman MEB LGS lise boş kontenjan nakil süreci nasıl olacak

LGS nakil nasıl yapılır? 2018 LGS ikinci tercih yerleştirme başvuruları ne zaman? LGS lise takil tarihleri ne zaman? LGS lise okul boş kontenjan bilgisi açıklandı mı? soruları ile binlikte 2018 MEB liseler boş kontenjan il il okul isim listesi merak konusu oldu. Liseye Geçiş Sınavı 

LGS nakil nasıl yapılır? LGS 1.nakil başvuru tarihi ne zaman başlıyor? 2018 LGS ikinci tercih yerleştirme başvuruları ne zaman? LGS lise takil tarihleri ne zaman? LGS lise okul boş kontenjan bilgisi açıklandı mı? soruları ile binlikte 2018 MEB liseler boş kontenjan il il okul isim listesi merak konusu oldu. Liseye Geçiş Sınavı (LGS) yerleştirme sonuçları bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından adaylara duyuru yapıldı. LGS tercih sonuçların açıklanması ile birlikte ikinci tercihlerin ne zaman yapılacağı araştırılmaya başlandı. Bizlerde yeni tercih dönemi için MEB liseler boş kontenjan il il okul isim listesini bu haberimizde derledik. LGS boş kontenjan listesi, hangi liseler boş kaldı ve illere göre lise boş kontenjan listesi açıklandığı an bugün tüm detayları ile haberimizde olacak. Bu sene ilk ke uygulanan yeni sınav sistemi olan LGS’te isteyen 8. sınıf öğrencileri girdi ve 13 Temmuz’da tercihlerini yaptı. Bugün ise LGS tercih sonuçları ve boş kontenjan listesileri MEB tarafından açıklanacak.LGS sonuçları ve liselerin boş kontenjan listeleri bugün yani 30 Temmuz pazartesi günü saat 10.00-14.00 arasında e okul öğrenci girişi üzerinden erişime açıldı. 2 Haziran’da gerçekleşen LGS’nin tercih sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve e Okul VBS sistemi üzerinden ulaşabilirsiniz. İşte 2018 MEB liseler boş kontenjan il il okul isim listesi

Liseye Geçiş Sınavı tercih sonuçları 30 Temmuz 2018 tarihi itibariyle açıklandı. Yeni sistemle birlikte adresine yakın okula gitmek istemeyen öğrenciler nakil başvuru tarihlerine gözünü dikti. Peki LGS 1.nakil başvuruları ne zaman başlayacak? Milli Eğitim Bakanlığı Liseye Geçiş Sınavı yerleştirme başvuruları nakil işlemleriyle ilgili net tarihi paylaştı…

BOŞ KONTENJANLARIN İLANI VE NAKİL SÜRECİ NASIL OLACAK?

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından nakil süreci başlayacak. Yerleştirme sonuçları ile beraber açıklanacak boş kontenjanlara göre öğrenciler okullara nakil başvurusu kolaylıkla yapabilecek. Sonuçların açıklanmasını takip eden ilk hafta başında 4 haftalık nakil süreci de başlayacak. İşte 2018 LGS nakil başvuru ve yerleştirme takvimi de şu şekilde:

  1. Nakil başvuru haftası: 6-10 Ağustos

Nakil sonuçları: 13 Ağustos

2.Nakil başvuru haftası: 13-17 Ağustos

Nakil sonuçları: 19 Ağustos

3.Nakil başvuru haftası: 27-31 Ağustos

Nakil sonuçları: 3 Eylül

4.Nakil başvuru haftası: 3-6 Eylül

Nakil sonuçları: 8 Eylül

 

NAKİL İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

Yerleştirmeye esas nakil işlemi için; tercih başvuruları 06-10 Ağustos 2018, 13-17 Ağustos 2018, 27-31 Ağustos 2018 ve 03-06 Eylül 2018 tarihlerinde saat 17.00’ye kadar yapılabilecektir. Her nakil döneminde öğrenciler, her gruptan en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabileceklerdir

Yerleştirmeye esas nakil tercihleri ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi
doğrultusunda 4 (dört) dönem hâlinde alınacak ve yerleştirmeye esas nakil sonuçları her nakil döneminin sonunda, 13 Ağustos 2018, 19 Ağustos 2018, 03 Eylül 2018 ve 08 Eylül 2018 tarihlerinde ilan edilecektir.

Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler ile 2017/2018 eğitim-öğretim yılında sınıf tekrarına kalan 9’uncu sınıf öğrencileri, il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurmaları halinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde komisyonca yerleştirilecektir.

DÖRT AŞAMALI YERLEŞTİRME

Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları iletilecek. 6-10 Ağustos’ta birinci, 13-17 Ağustos’ta ikinci, 27-31 Ağustos’ta üçüncü, 3-6 Eylül’de dördüncü nakil tercih başvuruları yapılacak. 10-14 Eylül’de yatılılık başvuruları okul ve kurumlarca alınacak.

SINAVLI VE SINAVSIZ YERLEŞTİRME

2018 ortaöğretim kurumlarına resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerini (GEM) bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek.

Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak.

PUAN ÜSTÜNLÜĞÜNE GÖRE YERLEŞTİRME

Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı’na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme gerçekleşecek.

Merkezi sınav ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme olacak.

NAKİL SÜRECİ

TEOG’da olduğu gibi LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile nakil süreci başlayacak. Yerleştirme sonuçları ile beraber açıklanacak boş kontenjanlara göre öğrenciler okullara nakil başvurusu yapacaklar. Sonuçların açıklanmasını takip eden ilk hafta başında 4 haftalık nakil süreci de başlayacak.

Yerleştirmeye esas nakiller, dört dönemde olacak. Başvurular 6-10 Ağustos, 13-17 Ağustos, 27-31 Ağustos ve 3-6 Eylül’de saat 17.00’ye kadar alınacak. Her dönemde öğrenciler, her gruptan en fazla üç okul seçebilecek. Tercihler, boş kontenjana bakılmaksızın bir ortaokul müdürlüğüne başvurarak yapılabilecek. İşlemler, okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacak. Veli, düzeltme veya iptal için tercih süresi içinde okul müdürlüğüne başvurabilecek. 10-14 Eylül’de ise, hiçbir yere yerleşemeyenler için il ve ilçe komisyonunda nakiller olacak. Okullar, 17 Eylül’de açılacak.

E OKUL GİRİŞ OKUL KONTENJAN BİLGİSİ SORGULAMA EKRANI

MEB DUYURU 2018 LİSE NAKİL SÜRECİ İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG LGS LYS SONUÇ SORGULAMA EKRANI – 2018 MEB

1.ADIM: Nakil işlemlerinin ilk basamağı boş kontenjanların kontrolüdür. Nakil başvurusu okullardaki boş kontenjanlara göre yapılmaktadır ki MEB’in LGS 2018 için yayımladığı boş kontenjan listelerine hemen yukarıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

2.ADIM: Söz konusu bağlantıda bulunan tercih listelerinden önce okul tipini seçmeniz gerekiyor.

3.ADIM: Okul tipini seçtikten sonra alt kısımdan il ve ilçe seçtiğinizde o konumda bulunan seçtiğiniz okul türündeki okulların boş kontenjan durumunu ve taban puanlarını görebilirsiniz.

4.ADIM: Ayrıca Yabancı Dil, Pansiyon Durumu ve Öğretim Şekli gibi bilgileri de alabilirsiniz. Konum listesinde il seçtikten sonra ilçe için tümü seçeneğini işaretlerseniz o ildeki bütün okulların boş kontenjan ve taban puan bilgilerine erişirsiniz.

BAŞVURULARDA EŞİTLİK OLURSA NE OLACAK?

Sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde sırasıyla, Ortaokul Başarı Puanına (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak.

Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okul tercihine yerleşmiş ise yerel yerleştirme ve pansiyonlu okul tercihleri dikkate alınmayacak.

NAKİL BAŞVURULARI NEYE GÖRE YAPILACAK

Yerleştirmeye esas nakillerin her döneminde merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla üç, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla üç, pansiyonlu okullar için de en fazla üç okul tercihi yapılabilecek.

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih eden ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak. Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk iki okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla üç okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden (Anadolu lisesi, mesleki ve teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla iki okul seçilebilecek.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top