Pisagor Teoremi Konu anlatımı

Ortaokul matematik 8.sınıf TEOG Pisagor bağıntısı teoreminin konu anlatımı ve çözümlü örneklerini içeren videomuz.

TÜM VİDEOLARIMIZI YOUTUBE KANALIMIZDA BULABİLİRSİNİZ

Ücretsiz Abone Ol => https://goo.gl/zgONtJ

VİDEOMUZUN İÇERİĞİNDE YER ALAN KONU BAŞLIKLARI
Dik üçgendeki bağıntılardan biri olan ,pisagor teoremi
Pisagor kimdir
Hipotenüs nedir
Pisagor teoremi, bağıntısı, kuralı kuramı nedir
Pisagor teoremi video konu anlatımı
Pisagor bağıntısı çözümlü örnekler
Pisagor bağıntısı soru cevap
Özel dik üçgenler nelerdir hangileridir
Özel dik üçgenler 30-60-90 özel üçgeni
Özel dik üçgenler 3-4-5 , 5-12-13 , 8-15-17 , 7-24-25
,Konu anlatımı ,,Örnek sorular, ,Çözümlü örnekler ,Soru cevap

 

Ücretsiz Abone Ol => https://goo.gl/zgONtJ
Facebook : http://goo.gl/cj9UAa
Twitter : http://goo.gl/o1fChC
İnstagram : https://goo.gl/tSeZVr

PİSAGOR KİMDİR?
Pisagor M.Ö. 500’lü yıllarda yaşamış Yunan filozof ve matematikçisidir. Matematik ve Müziği buluşturan Pisagor, kendi adıyla anılan Pisagor Teoremi ile meşhurdur. ,

PİSAGOR BAĞINTISI NEDİR?

Mısır’da Nil Nehri’nde bahar aylarında meydana gelen taşkınlar nedeniyle arazi sınırları sürekli değişiyor bu nedenle de arazilerin sınırlarının sıklıkla yeniden belirlenmesi gerekiyordu. Bu amaçla dik kenar uzunlukları bilinen dik üçgenlerin hipotenüs uzunluğunu veren bir bağıntı kullanılıyordu. Yunanlı matematikçi Pisagor’un (Pythagoras) adıyla anılan Pisagor bağıntısında bir dik üçgende dik kenarların uzunluklarının karelerinin toplamı, hipotenüs uzunluğunun karesine eşittir. Bu bağıntının ilk kez ne zaman ve kimin tarafından kullanıldığı tam olarak bilinmemekle beraber, bağıntının ilk kez Pisagor tarafından ispat edildiği düşünülmektedir.

PİSAGOR BAĞINTISI NE İŞE YARAR?
Pisagor bağıntısını kullanarak dik üçgende dik kenarların uzunluğundan faydalanarak hipotenüsün uzunluğunu bulabiliriz. Daha geniş bir ifadeyle bir dik üçgende herhangi iki kenarın uzunluğunu biliyorsak üçüncü kenarın uzunluğunu bulabiliriz.

DİK ÜÇGEN VE PİSAGOR BAĞINTISI

Bildiğiniz gibi bir açısının ölçüsü 90 derece olan üçgene dik üçgen denir. Dik üçgende 90 derecelik açının karşısındaki kenarın özel bir adı vardır. 90 derecelik açının karşısındaki kenara hipotenüs adı verilir. Bu kenarın en uzun kenar olduğunu zaten Üçgende Açı-Kenar Bağıntıları konusundan biliyorsunuz. Hipotenüs dışında geriye kalan birbirine dik olan kenarlara da dik kenarlar diyoruz.
Kategori
Eğitim
matematik, ders anlatım, videosu, Pisagor kimdir, Hipotenüs nedir, Pisagor teoremi, Pisagor bağıntısı, pisagor çözümlü örnekler, pisagor video ders, pisagor video konu anlatımı, Dik üçgen bağıntısı der, Pythagorean Theorem (Literature Subject), Mathematics (Field Of Study), birgaripmatematikci, 8 sınıf matematik pisagor bağıntısı video, üçgen ve pisagor bağıntısı video, pisagor bağıntısı izle, pisagor bağıntısı video anlatım, pisagor bağıntısı videolar,

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top