Kesirlerde Bölme İşlemi Test Soru Çözümü

Ortaokul matematik 5 ve 6.sınıf Kesirlerde Bölme İşlemi nasıl yapılır ve konu hakkında Testlerinin çözümlü örneklerini içermektedir.


Açıklama ve Etiketler
Bu sayfada bir garip matematikçiye ait matematik ders anlatım videolarına ve rehberlik motivasyon videolarına ulaşabilirsiniz . Tüm abonelikler ücretsizdir.

Kesirler de Bölme işlemi yaparken ne yapmalıyız nelere dikkat etmeliyiz pratikleri

Kesirlerle bölme işlemi yapmak için iki tane yöntem öğreneceğiz. Bunlardan biri ortak payda algoritması (yöntemi), diğeri ise ters çevirip çarpma algoritması (yöntemi). Bölme işlemi yaparken iki yöntemi de kullanabiliriz.
Öğrenciler genellikle ters çevir çarp yöntemini seviyorlar. (Diğer yöntemin çok öğretilmemesi de bunda etkili olabilir.)
Ters çevir çarp kuralında işlemdeki iki kesirden ilk (yani bölünen) kesir aynen yazılır, ikinci kesir (yani bölen) kesir ters çevrilerek (pay ve paydasının yeri değiştirilerek) ilk kesirle çarpılır. Bu aşamadan sonra oluşan çarpma işlemini kesirlerde çarpma işlemi konusunda öğrendiğimiz şekilde yaparız. Bölme işleminde şunlara da dikkat etmeliyiz:

Tam sayılı kesir varsa bileşik kesre çevrilir.
İşlemde doğal sayı varsa paydasına 1 yazılır.
Çarpmaya dönüştürdükten sonra varsa sadeleştirme yapılır.
Sadeleştirme yaparken çarpılan sayılarda paydaki herhangi bir sayı ile paydadaki herhangi bir sayı sadeleştirilebilir.

birgaripmatematikci, kesirlerde bölme işlemi örnekleri, kesirlerde bölme konu anlatımı, kesirlerde bölme TEST, kesirlerde bölme 6.sınıf SORU, kesirlerde bölme çözümlü örnek, kesirlerde bölme 7.sınıf, kesirlerde bölme işlemi, kesirlerde bölme 6. sınıf, kesirlerde bölme işlemi nasıl yapılır, kesirlerde çarpma bölme, kesirlerde çarpma işlemi 5. sınıf, 4.sınıf, 5.sınıf, 6.sınıf, Kesirler, Kesirler konu anlatımı, Kesirlerde bölme soru çözümü, matematik çözümlü örnekler, matematik, çalışma,

Bir Cevap Yazın

Scroll to Top