Sayı ve Şekil Örüntileri VİDEO Çözümlü Örnekler / 5.Sınıf

5.sınıf örüntüler sayı ve şekil örüntüleri Çözümlü örnek soruları ortaokul matematik video dersi

TÜM VİDEOLARIMIZI YOUTUBE KANALIMIZDA BULABİLİRSİNİZ

Ücretsiz Abone Ol => https://goo.gl/zgONtJ

VİDEOMUZDA YER ALAN KONU BAŞLIKLARI
1- Örüntü nedir sorular örnekler
2- Örüntü yazma ve çizme sorular örnekler
3- Örüntü kural bulma sorular örnekler
4- Örüntülerde eksik sayı bulma sorular örnekler

Ücretsiz Abone Ol => https://goo.gl/zgONtJ
Facebook  : http://goo.gl/cj9UAa
Twitter      : http://goo.gl/o1fChC
İnstagram : https://goo.gl/tSeZVr

 

Örüntü, çoğunlukla uzaysal ve geometrik karaktere sahip, iki veya üç boyutlu bir nesne olarak düşünülebilir. Diğer bir ifadeyle örüntü, ilgilenilen varlıkla ilgili gözlenebilir veya ölçülebilir bilgilere verilen isimdir
Örüntü nedir? Örüntünün tanımı ve örüntü kavramı hakkında hem matematiksel hem de desen örnekleri. Örüntü süsleme örnekleri.

Örüntü Nedir? Örüntü Örnekleri Nelerdir?
Örüntü, bir nesne ve ya olay kümesindeki elemanların ardışık olarak düzenli bir biçimde birbirlerini takip ederek yenilenmesi olarak tanımlanabilir. En basit örnek bir hafta içerisinde ardışık olarak günler ve ya bir sene içerisinde ardışık olarak gelen aylardır. Bunlar birer örüntüdür.

Örüntü kavramı çok basit bir kavrammış gibi gözüksede yapay zekaya giden yol örüntülerden geçmektedir. Yüz tanıma sistemleri, optik karakter okuyucular, parmak izi tanıma sistemleri, DNA çözümleme sistemlerinde ki algoritmalar hep örüntülerden faydalanılır. İngilizce karşılığı pattern larak geçmektedir.

Örüntü bir desen ve ya bir model olabileceği gibi bir fikir bir kavram da olabilir. Bazı desenler belli bir şeyi tekrar ede ede oluşurlar. Örneğin fayans döşeli bir zemindeki gibi sürekli tekrarlanan bir sıra ve desen bir örüntüdür.

Matematikte de örüntü örnekleri görülebilir. Buna en güzel örnek Fibonacci dizisidir. Fibonacci dizisi sayıları 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584, 4181, 6765, 10946, … vb. şeklinde devam eder. Dikkat edilecek olursa her sayı kendinden önce gelen iki sayının toplamı şeklinde sonsuza kadar gider.

 

bgmmatematik,birgaripmatematikci,matematik konu anlatımı,ortaokul matematik,Soru çözümü,çözümlü örnekler,matematik,5. sınıf matematik,örüntü çözümlü örnekler,örüntü nedir,sayı örüntüleri,şekil örüntüleri çözümlü örnekler,örüntünün kuralı örnekler,örüntüler soru,terim,5. sınıf örüntüler,5 dakikada ders,5 dakikada örüntüler,örüntüler soru çözümü,5.sınıf matematik örüntüler,örüntü soruları,örüntüler 5.sınıf

Bir Cevap Yazın

Scroll to Top