Doğrusal İlişki ve Doğrusal Denklemler Konu Anlatımı Ortaokul matematik 8.Sınıf LGS konu anlatımı çözümlü örnekler test soruları video dersi
TÜM VİDEOLARIMIZI YOUTUBE KANALIMIZDA BULABİLİRSİNİZ
Ücretsiz Abone Ol => https://goo.gl/zgONtJ
VİDEOMUZDA YER ALAN KONU BAŞLIKLARI
1- Doğrusal ilişki nedir
2- Doğrusal ilişkide tablo ile gösterim nedir örnekler
3- Doğrusal ilişkide grafikle ile gösterim nedir örnekler
4- Doğrusal ilişkide denklme ile gösterim nedir örnekler
5- Doğrusal ilşki içeren gerçek hayat problemleri
Ücretsiz Abone Ol => https://goo.gl/zgONtJ
Facebook : http://goo.gl/cj9UAa
Twitter : http://goo.gl/o1fChC
İnstagram : https://goo.gl/tSeZVr
Doğrusal ilişki nedir?” sorusunun cevabına örneklerle ulaşalım. Aşağıdaki tabloyu ve grafiği inceleyelim. Tabloda günde 50 soru çözen bir kişinin 7 gün boyunca toplam çözdüğü soru sayıları görünüyor.
Tabloda da görüldüğü gibi gün sayısı arttıkça toplamda çözülen soru sayısı da artmaktadır. Tablodaki verilerin grafiğini çizersek grafiğin bir doğru şeklinde olduğunu görürüz.
Çözülen soru sayısı ile geçen gün sayısı arasındaki ilişkiyi cebirsel ifade ile gösterirsek: SORU SAYISI = GÜN x 50
Bu örnekte olduğu gibi iki değişken arasındaki ilişkinin grafiği doğru şeklinde ise bu iki değişken arasında doğrusal ilişki vardır deriz.
Değişkenlerden değeri başka bir değişkene bağlı olarak değişen değişkene bağımlı değişken, değerini kendi belirlediğimiz değişkene bağımsız değişken denir.
ÜCRET = 3 TL + YOL x 0,5 TL
ü = 3 + y . 0,5
Bu denklemimiz doğrusal denklemdir. Burada ücret değişkeni gidilen yola bağlı olduğu için ücret bağımlı, yol bağımsız değişkendir.
bgmmatematik, birgaripmatematikci, matematik konu anlatımı, Ortaokul Matematik, konu anlatımı, soru çözümleri, dorusal ilişki denklemi, doğrusal ilişki grafikleri, iki değişken arasındaki doğrusal ilişki 7 sınıf, doğrusal ilişki örnekleri, doğrusal ilişki sorular, doğrusal ilişki konu anlatımı, doğrusal ilişki soru ve cevapları, dorusal ilişki test, dorusal ilişki çözümlü örnekler, matematik çözümlü örnekler, lgs doğrusal ilişki, 8.sınıf doğrusal ilşki, doğrasal ilişki grafikleri,